Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: valvontayhteiskunta
Eläinoikeusfoorumi > ELÄINTEN OIKEUDET, YMPÄRISTÖ JA YHTEISKUNTA > YHTEISKUNTA, YMPÄRISTÖ, IHMISOIKEUDET & POLITIIKKA
Albert
en löytänyt topiccia joka olisi suoraan käsitellyt asiaa, muissa topiceissa asioita on kyllä sivuttu (modet voi siirtää jos sopiva topic löytyy). Mutta täällä voi keskustella asiasta, aloitan juuri vastaan tulleella uutisella:

EU rahoittaa miljoonilla orwellilaisten valvontajärjestelmien kehittämistä
http://www.piraattiliitto.org/uutiset/2009...en-kehittamista
Cuthalu
On se uskomatonta miten lähelle kaikkia maalattuja kauhukuvia ollaan olemassa. Eikun hetkonen, mehän ollaan vaan vainoharhaisia salaliittohörhöjä. smile.gif

Taitaa mennä jatkossa äänet Piraattipuolueelle.
tpertt
QUOTE(Cuthalu @ 22.9.2009, 22:28)
Taitaa mennä jatkossa äänet Piraattipuolueelle.
*


Mun äänet ei mee kyllä milleen puolueelle.

Ja mitä tuohon uutisessa mainittuun nettiurkintaan ja profilointiin tulee, niin meidän äidille löytyykin sitten ikäisekseen aika kummallisia harrastuksia.
Albert
Mielenkiintoinen uutinen ruotsista:

http://piraattiliitto.org/uutiset/2009/10/...en-1-joulukuuta

QUOTE
Ruotsin puolustusvoimien tiedustelupalvelu FRA pääsee kytkemään valokaapelinsa Ruotsin tietoliikenteen kansainvälisiin solmupisteisiin 1. joulukuuta. Tämä varmistui, kun Ruotsin eduskunta hyväksyi eilen keskiviikkona porvarillisen hallituskoalition äänin 159-152 ns. FRA 2.0-lain, jolla tehtiin joitain kosmeettisia yksityisyydensuojan kohennuksia jo aiemmin hyväksyttyyn FRA-lakiin. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että kaikki Ruotsin rajat ylittävä dataliikenne on FRA:n valvottavissa viestien yksityiskohtaista sisältöä myöten. Tähän sisältyy valtaosa Suomen ulkomaille suuntautuvasta nettiliikenteestä, sillä tärkeimmät runkoyhteydet Suomesta muuhun maailmaan kulkevat Ruotsin kautta. Salatun viestiliikenteen murtamiseen FRA:lla on käytössään yksi maailman tehokkaimmista tietokoneista. Eikä siinä kaikki. Hyväksytty laki sallii mm. sen, että FRA voi luovuttaa tallentamaansa viestiliikennettä ja siitä ammentamiaan tietoja ulkomaisille tiedustelupalveluille osana tiedusteluyhteistyötä. Tällöin valvontatietojen jatkokäyttö ei ole enää edes Ruotsin viranomaisten valvottavissa.

FRA on saanut omaa toimintaansa varten kokonaan oman, erittäin laajoja valtuuksia antavan versionsa Ruotsin yksityisyydensuojalaista. Tiedusteluelimellä on mm. lupa kerätä tietokantoihinsa tietoa ihmisten – mukaanluettuna suomalaiset – etnisestä taustasta, seksuaalisesta suuntautumisesta, terveydentilasta, poliittisista ja uskonnollisista mielipiteistä sekä ammattiyhdistysaktiviteeteista. Tätä tietoa voidaan sitten välittää edelleen – ja tullaan lähes varmasti välittämään – mm. amerikkalaisille tiedustelupalveluille, joiden kanssa Ruotsin puolustusvoimat on perinteisesti tehnyt tiivistä yhteistyötä.

Uusi FRA 2.0-laki sallii FRA:n tiedustelupalvelujen tilaukset paitsi puolustusvoimille myös maan hallitukselle ja sen kanslialle. Tällainen asetelma, jossa maan hallituksella on rajoittamaton valta vakoilla koko väestönsä viestiliikennettä, on ainutlaatuinen demokraattisissa länsimaissa, ja se ylittää reilusti ne mahdollisuudet, jotka Itä-Saksan pahamaineisella turvallisuuspalvelulla Stasilla oli oman väestönsä valvontaan. FRA:lla on mm. lupa tallentaa pysyvästi kaikki Ruotsin kansainvälisen viestiliikenteen teletunnistetiedot, jolloin yksittäisten ruotsalaisten netinkäyttäjien aktiviteetti, surffaustavat sekä heidän sosiaalinen piirinsä pystytään kartoittamaan ja analysoimaan lähes täydellisesti.

Piratpartiet toteaa lehdistötiedotteessaan, että Ruotsin väestön massavalvonta etenee vauhdilla. "Ensimmäisestä joulukuuta alkaen meidän henkilökohtaista viestintäämme valvotaan käytännöllisesti katsoen koko ajan. Riippumatta siitä, sattuuko juuri minun sähköpostini joutumaan tarkastettavaksi, minun on mahdotonta tietää, onko niin tapahtunut vai ei, ja se tulee vaikuttamaan minun henkilökohtaiseen viestintääni", puolueen puheenjohtaja Rick Falkvinge toteaa.
zhamai
Netti taitaa olla kohta aikansa elänyt viestintäkanava. Joku voisi kehittää puhelimen, savumerkkejen, kirjeiden ja netin rinnalle jonkun hyvän vaihtoehdon millä kommunikoida pitkien välimatkojen päästä. Sillä aikaa täytynee käyttää savumerkkejä.
JFR
QUOTE(ehdota jotain parempaa @ 2.6.2010, 17:11)

"Kaikkien perheen jäsenten tulee suostua palvelun käyttöehtoihin, mutta alle 15-vuotiailta riittää vanhempien hyväksyntä." aikamoista...
hipkunmullaviiraa
http://www.indymedia.org.uk//en/2011/01/472363.html
QUOTE
...Was involved in planing Camp for Climate Action “land group” from 2006 onwards often in driver role... undercover political Police unmasked as infiltrators into UK Anarchist, Anti-Fascist and Climate Justice movements...Involved in anti-police anti corporate actions with Saving Iceland campaign in Iceland...Took part in riots surrounding the eviction of ungdomshuset “youth house” In Copenhagen Denmark...More recent involvement in Animal Rights circles such as attending 2010 international AR gathering in Milan, Italy.“Watson” “Stone” and “Jacobs” seem to have disappeared from left political circles in the UK.


Mitään ei voi tietää sillä kaikkia voi epäillä smile.gif

http://blogs.citypages.com/blotter/2011/01...en_sullivan.php

Lukee ketä kiinnostaa miten Karen Sullivan sai aktivistien luottamuksen.
JiiTee
Mielenkiintoinen asetusluonnos:

http://www.hare.vn.fi/upload/Asiakirjat/17..._SM048-2011.pdf

Toteutuessaan asetus antaa poliisille oikeuden rekisteröidä jokaisen, joka lääkärikäynnin yhteydessä lääkärin tai hoitajan mielestä käyttäytyy uhkaavasti tai on itselleen tai toisille vaarallinen.

Ihan vain siltä varalta että ko. henkilö joskus vaikka sattuisi hakemaan aseen hallussapitolupaa.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2015 Invision Power Services, Inc.