IPB

Tervetuloa vieras ( Kirjaudu sisään | Rekisteröidy ) Kirjaudu sisään tai rekisteröidy foorumin käyttäjäksi. Rekisteröityminen on helppoa. Täytät rekisteröintilomakkeen ja vahvistat rekisteröinnin sähköpostissasi. Liity mukavaan ja kasvavaan nettiyhteisöömme nyt. Foorumin jäsenenä voit muun muassa aloittaa keskusteluja sekä osallistua niihin, voit selata jäsenlistaa ja jäsenprofiileja sekä äänestää. Pääset myös lukemaan ja keskustelemaan foorumin jäsenien foorumeihin.

 
Reply to this topicStart new topic

Linkitetty · [ Ketjutettu ] · Ketjutettu+

> Tekstin lainaaminen

Anna
post 10.7.2004, 09:33
Viesti #1


.
Group Icon

Ryhmä: Foorumin ylläpitäjä
Viestejä: 2109
Liittynyt: 30.8.2002
Sijainti: Helsinki
Jäsennumero: 288Tekstin lainaaminen useasta viestistä (ns. multi-quote) on helppoa. Valitse ensin foorumilta keskustelu, josta haluat lainata tekstiä ja avaa se. Klikkaa haluamasi viestin alareunassa olevaa QUOTE-nappulaa, joka näyttää tältä:

Liitetty kuva

Kun klikkaat sitä, se näyttää tältä:

Liitetty kuva

Jos haluat lainata samasta keskustelusta muita viestejä, klikkaa niissäkin QUOTE-nappulaa. Niiden viestien kohdalla, joita haluat lainata, pitäisi QUOTE-nappulan olla punainen. Jos valitsit vahingossa väärän viestin, saat valinnan pois päältä klikkaamalla uudelleen QUOTE-nappulaa. Kun olet valinnut kaikki viestit, joita haluat lainata, klikkaa keskustelun alareunassa olevaa ADD REPLY -nappulaa:

Liitetty kuva

Saat näkyvillesi kirjoitusikkunan, jossa lainattavat viestit ovat quote -tagien sisällä:

Liitetty kuva

Kirjoita kommenttisi lainausten väliin tällä tavalla:

Liitetty kuva

Kun tekstisi on valmis, paina Esikatselu-nappulaa. Näet nyt miltä viestisi tulee näyttämään:

Liitetty kuva

Korjaa mahdolliset virheet, ja lähetä viesti Lisää vastaus -nappulalla.

Huomaa myös valmiissa lainauksessa näkyvä pikkunuoli: Liitetty kuva Tästä klikkaamalla pääsee lukemaan alkuperäisen viestin, josta lainasit.
Älä siis poista lainauksesta snapback - tageja! Älä myöskään muokkaa quote -tageja, jos et tiedä mitä olet tekemässä.

Jos haluat lainata tekstiä useammasta eri keskustelusta, käy kaikissa haluamissasi keskusteluissa valitsemassa haluamasi viestit. Valinnat pysyvät päällä niin kauan, kunnes klikkaat jossakin viestissä ADD REPLY -nappulaa, jonka jälkeen pääset kirjoitusikkunaan. Kirjoita kommenttisi ja tarkista viesti Esikatselu-nappulalla, lähetä vastaus Lisää vastaus -nappulalla.

HUOM: Vastauksesi tulee siihen keskusteluun, jonka lopussa olevaa ADD REPLY -nappulaa klikkaat. Samalla tavalla voit aloittaa myös kokonaan uuden keskustelun.

On erittäin suotavaa, että KAIKKI lainaukset tehdään käyttämällä quote-toimintoa. Tällä tavoin jokainen käyttäjä tietää kenen tekstiä lainataan ja milloin (ja missä) alkuperäinen viesti on kirjoitettu.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
jK.MkIII
post 27.7.2004, 22:42
Viesti #2


neljän porkkanan vegaani
*****

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 1125
Liittynyt: 5.5.2002
Jäsennumero: 103Blondinvarma lainausopas

Kun ei ihmisillä tunnu luontuvan tuo lainausten oikeaoppinen tekeminen niin yritetäänpä tehdä sellainen opas että blonditkin osaa smartass.gif

Onhan tuo Anna kirjoittanut jo yhden ohjeen mutta ei se näemmä ole mennyt perille, ja täytyy kyllä myöntää että mäkään sen perusteella osannut ...johtuu varmaan siitä kun nuo kuvat eivät toimi oikeilla webbiselaimilla (vinkki, vinkki ...tähän tarvittais vilkkutagi)

smartass.gif Eli tarkkana nyt whip.gif

Ensinmäiseksi valitse viesti johon tahdot vastata ja paina sen viestin oikeassa alareunassa olevaa user posted image nappia.

Tämä avaa viestin kirjoitus sivun jossa on viesti johon vastataan. Sen alussa on seuraavanlainen rivi:

user posted image

Ja lopussa:

user posted image.

Laita vaikka muutama ylimääräinen rivi näiden ylä ja alapuolelle jottet vahingossa poista niitä kun muokkaat lainattavaa viestiä. Jos tahdot tehdä lainauksen oikein niin et itse kirjoita yhtään QUOTE-tagia tai paina QUOTE-nappia tässä editorissa vaan käytät noita valmiita rivejä.

Tässä vaiheessa sitten katso mitkä osat viestistä tahdot sisällyttää vastaukseesi ja jos tahdot jakaa viestin useampaan osaan niin kopioi nuo rivit jokaisen osan alkuun ja loppuun.

Kirjoita omat vastauksesi QUOTE-tagien ulkopuolella. Ja lopuksi voit poistaa ne ylimääräiset rivit noiden QUOTE-tagien ympäriltä. Ja eikun viesti menemään.

Noin simppeliä se on. Yrittäkää edes sillä lainaukset joista ei näy kenen kirjoittamia ne on ovat erittäin ikäviä keskustelun seuraamisen kannalta.

smartass.gif Toinen oppitunti. Miten lainata useampaa viestiä? whip.gif

Paikallista viestit joita tahdot lainata ja paina niiden oikeassa alareunassa olevaa user posted image nappia. Tämä muuttaa napin väriä, tämän näköiseksi user posted image.

Jos huomaatkin ettet tahdo lainata jotain viestiä niin paina tuota [img]http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/style_images/1/p_mq_remove.gif[/img] nappia ja se poistetaan vastauksesta.

Kun olet valinnut kaikki viestit niin paina [img]http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/style_images/1/t_reply.gif[/img] nappia keskustelun alareunassa.

Tämä avaa saman viestieditorin jossa on kaikki valitut viestit ja niiden kaikkien ylä- ja alareunassa on nuo ensinmäisellä oppitunnilla mainitut rivit. Kirjoita vastauksesi samalla lailla kuin eka oppitunnilla, mutta pidä huolta ettet kopioi vääriä QUOTE-tageja viestien osien väleihin.

Huomaa myös että tätä tekniikkaa käyttäen voi lainattavat viestit ottaa useista keskusteluista ja vastauksen voi kirjoittaa mihin tahansa keskusteluun.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Anna
post 16.8.2004, 21:07
Viesti #3


.
Group Icon

Ryhmä: Foorumin ylläpitäjä
Viestejä: 2109
Liittynyt: 30.8.2002
Sijainti: Helsinki
Jäsennumero: 288Sellainen vieno toivomus että kun lainaatte sitä tekstiä niin ottakaa pois sellaiset osiot joihin ette vastaa. On aika tyhmää kun 98 % viestistä on quote-laatikkoa jossa käyttäjä X kertoo elämäntarinaansa ja viimeisessä kappaleessa sanoo "Oon vegaani" ja sitten siinä lainauksen alla lukee "niin mäkin"

Eikä tosiaan ole tarpeellista jättää kahdeksan edellisen kirjoittajan lainauksia sisäkkäin, riittää että se viimeinen (tai kaksi viimeistä, jos todella tarpeen) on lainattuna.

Kiitos smile.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Anna
post 7.10.2004, 16:10
Viesti #4


.
Group Icon

Ryhmä: Foorumin ylläpitäjä
Viestejä: 2109
Liittynyt: 30.8.2002
Sijainti: Helsinki
Jäsennumero: 288Muistutetaanpas taas näistä ohjeista. Lukaiskaa kaikki tämä topic läpi, etenkin jos quoten käyttö ei suju päällä seisten. Hyvän lainauksen tärkeimmät pointit lyhyesti tiivistettynä:
  • Käytä quote-toimintoa (Lue ohjeet yllä, jos et osaa. Jos et vieläkään osaa, kysy smile.gif)
  • Lainaa vain oleellinen osa tekstistä, ei koko keskustelua
  • Lainaus alkaa hakasulkeiden [] sisällä olevalla quote -tagilla ja päättyy vastaavasti hakasulkeiden sisällä olevaan /quote -tagiin. Molempia tageja on siis oltava viestissä sama määrä, muuten viestissäsi näkyy tageja, eikä quote-laatikko toimi
  • snapback -tagia ei ole pakko jättää, jos lainaat edellistä viestiä. Sen saa toki jättää paikalleen vaikka aina, mutta ei ole pakko, jos lainaa keskustelussa viimeiseksi kirjoittanutta.
  • /quote -tagin jälkeen ei tarvitse jättää tyhjää riviä, vaan voit aloittaa vastauksesi suoraan seuraavalta riviltä. Jos katsotte noita viestejä, huomaatte, että quote-toiminto lisää automaattisesti laatikon jälkeen tyhjän rivin, joten toisen tyhjän rivin lisääminen jättää viestin keskelle autiomaan kokoisen tyhjän tilan.
  • Käytä esikatselu-toimintoa viestiä kirjoittaessasi!! Virheet on helppo korjata ennen kuin viestin tallettaa. Esikatselun avulla voit myös kokeilla miltä viesti näyttää esim. ylimääräisellä rivinvaihdolla ja ilman sitä (kts. edellinen kohta)
Tässä vielä esimerkki hyvästä quotesta smile.gif

CODE
[quote=Anna,16.8.2004, 21:07]
Kiitos[/quote]
Ole hyvä


Näyttää tältä:

QUOTE(Anna @ 16.8.2004, 21:07)
Kiitos

Ole hyvä smile.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
jK.MkIII
post 7.3.2006, 15:50
Viesti #5


neljän porkkanan vegaani
*****

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 1125
Liittynyt: 5.5.2002
Jäsennumero: 103Lisää rautalankaa. smile.gif Lainauksia kahdesta viestistä ja molemmista viesteistä pari osiota joiden väliin omaa tekstiä.

Homma hoidettu painamalla kahdelle viestille quote nappi päälle ja sit käsin poistamalla turhat tekstit ja kopioimalla quote tagit molempien osien ympärille. Pitäisi toimia kunhan vain pidetään huoli että quote ja /quote tageja tulee yhtä monta...
QUOTE(Anna @ 16.8.2004, 20:07)
Sellainen vieno toivomus että kun lainaatte sitä tekstiä niin ottakaa pois sellaiset osiot joihin ette vastaa. On aika tyhmää kun 98 % viestistä on quote-laatikkoa jossa käyttäjä X kertoo elämäntarinaansa ja viimeisessä kappaleessa sanoo "Oon vegaani" ja sitten siinä lainauksen alla lukee "niin mäkin"
*


Juu just niin. smile.gif

QUOTE(Anna @ 16.8.2004, 20:07)
Kiitos smile.gif
*


Eipä kestä.

QUOTE(Anna @ 9.3.2005, 18:21)
QUOTE(Anna @ 7.10.2004, 15:10)
/quote -tagin jälkeen ei tarvitse jättää tyhjää riviä, vaan voit aloittaa vastauksesi suoraan seuraavalta riviltä. Jos katsotte noita viestejä, huomaatte, että quote-toiminto lisää automaattisesti laatikon jälkeen tyhjän rivin, joten toisen tyhjän rivin lisääminen jättää viestin keskelle autiomaan kokoisen tyhjän tilan.

Jälleen kerran muistuttaisin teitä, rakkaat foorumilaiset, tästä äärimmäisen tärkeästä quote-ohjeesta ja etenkin yllä lainaamastani asiasta. Jos haluatte jatkossakin nauttia ystävällisestä ja (lähes) täysjärkisestä seurastani, sisäistätte tämän ohjeen nyt kunnolla. Tarvittaessa voitte harjoitella testifoorumin vaikka täyteen, kunhan tää quote alkais nyt sujua.
*


Tässähän nyt olisi ihan kiva jos tuossa alkuperäisessäkin lainauksessa olisi ollut snapback viittaus mukana. smartass.gif

QUOTE(Anna @ 9.3.2005, 18:21)
edit: Tämä uhkavaatimus koskee siis lähinnä jo tottuneita foorumilaisia, uusilla on toki aluksi kuherruskuukausi ja aikaa opetella käyttämään foorumin toimintoja smile.gif
*


Ni kerta. whip.gif

Ja sitten vielä miten tuo saatiin aikaa:
CODE

Lisää rautalankaa. :) Lainauksia kahdesta viestistä ja molemmista viesteistä pari osiota joiden väliin omaa tekstiä.

Homma hoidettu painamalla kahdelle viestille quote nappi päälle ja sit käsin poistamalla turhat tekstit ja kopioimalla quote tagit molempien osien ympärille. Pitäisi toimia kunhan vain pidetään huoli että quote ja /quote tageja tulee yhtä monta...
[quote=Anna,16.8.2004, 20:07]
Sellainen vieno toivomus että kun lainaatte sitä tekstiä niin ottakaa pois sellaiset osiot joihin ette vastaa. On aika tyhmää kun 98 % viestistä on quote-laatikkoa jossa käyttäjä X kertoo elämäntarinaansa ja viimeisessä kappaleessa sanoo "Oon vegaani" ja sitten siinä lainauksen alla lukee "niin mäkin"
[right][snapback]62009[/snapback][/right]
[/quote]
Juu just niin. :)

[quote=Anna,16.8.2004, 20:07]
Kiitos :)
[right][snapback]62009[/snapback][/right]
[/quote]
Eipä kestä.

[quote=Anna,9.3.2005, 18:21]
[quote=Anna,7.10.2004, 15:10][i]/quote[/i] -tagin jälkeen ei tarvitse jättää tyhjää riviä, vaan voit aloittaa vastauksesi suoraan seuraavalta riviltä. Jos katsotte noita viestejä, huomaatte, että quote-toiminto lisää automaattisesti laatikon jälkeen tyhjän rivin, joten toisen tyhjän rivin lisääminen jättää viestin keskelle autiomaan kokoisen tyhjän tilan. [/quote]
Jälleen kerran muistuttaisin teitä, rakkaat foorumilaiset, tästä äärimmäisen tärkeästä quote-ohjeesta ja etenkin yllä lainaamastani asiasta. Jos haluatte jatkossakin nauttia ystävällisestä ja (lähes) täysjärkisestä seurastani, sisäistätte tämän ohjeen nyt kunnolla. Tarvittaessa voitte harjoitella testifoorumin vaikka täyteen, kunhan tää quote alkais nyt sujua.
[right][snapback]88875[/snapback][/right]
[/quote]
Tässähän nyt olisi ihan kiva jos tuossa alkuperäisessäkin lainauksessa olisi ollut snapback viittaus mukana. :smart:

[quote=Anna,9.3.2005, 18:21]
edit: Tämä uhkavaatimus koskee siis lähinnä jo tottuneita foorumilaisia, uusilla on toki aluksi kuherruskuukausi ja aikaa opetella käyttämään foorumin toimintoja :)
[right][snapback]88875[/snapback][/right]
[/quote]
Ni kerta. :whip:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Eläinoikeusfoorumi on paikka eläinten oikeuksista ja kasvissyönnistä keskustelulle.
Eläinoikeusfoorumi ei ole Oikeutta Eläimille -yhdistyksen foorumi, vaan OE tarjoaa kotisivujensa alta foorumille tilaa internetissä.
Jokainen kirjoittaja edustaa itseään. Foorumin keskusteluja valvoo ylläpitotiimi.