IPB

Tervetuloa vieras ( Kirjaudu sisään | Rekisteröidy ) Kirjaudu sisään tai rekisteröidy foorumin käyttäjäksi. Rekisteröityminen on helppoa. Täytät rekisteröintilomakkeen ja vahvistat rekisteröinnin sähköpostissasi. Liity mukavaan ja kasvavaan nettiyhteisöömme nyt. Foorumin jäsenenä voit muun muassa aloittaa keskusteluja sekä osallistua niihin, voit selata jäsenlistaa ja jäsenprofiileja sekä äänestää. Pääset myös lukemaan ja keskustelemaan foorumin jäsenien foorumeihin.

6 sivua « < 4 5 6 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Linkitetty · [ Ketjutettu ] · Ketjutettu+

> Oletko vasemmistolainen vai oikeistolainen?, kokoomusvegaanit esiin :P

Helppoa kuin mikä?
 
Vasemmalla [ 53 ] ** [50.96%]
Oikealla [ 8 ] ** [7.69%]
Vaikea sanoa/Ei kumpaakaan [ 27 ] ** [25.96%]
Anarkisti, joka ei pidä itseään vasemmistolaisena(/oikeistolaisena) [ 13 ] ** [12.50%]
Kiinnostaa vain eläinten asiat, ei ihmisten [ 3 ] ** [2.88%]
Ääniä yhteensä: 104
Vieraat eivät voi äänestää 
Tigris
post 25.4.2012, 01:14
Viesti #76


Foorumin jäsen
***

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 416
Liittynyt: 10.10.2007
Jäsennumero: 6343
Ikä: 29QUOTE(Pronssikettu @ 23.4.2012, 08:11)
Enemmänkin vois sanoa, että ketään ei tunnu kiinnostavan. Ammattiliitoissa toimii muitakin kuin vasemmistolaisia.

Ja kyllähän Vasemmiston listat kasvatti hienosti omia äänimääriään esim. JHL:n vaaleissa, joissa demarit menetti paikkoja vasemmistolaisille ehdokkaille smile.gif
*Vasemmiston (SDP ja Vasemmistoliitto) lehdet tyytyivät vaalien jälkeen huutamaan kovaan ääneen kuinka persujen ja muun oikeiston "liittovaltaus" lyötiin, vasemmisto oli ylivoimainen ja piti valtaseman. Äänestysprosenttia hädin tuskin huomattiin mainita ja viiden prosentin laskusta ei taidettu mainita sanaakaan.

Eivät liiton vaalit tietenkään ole suoraan verrattavissa yleisiin valtakunnallisiin vaaleihin, mutta jos nyt esim. eduskuntavaalien äänestysprosentti A) aluksi romahtaisi alle 50% ja B) seuraavaksi lähestyisi uhkaavasti alle 40 prosentin äänestysvilkkautta, niin olisiko vaalivoittajan ainoa sanoma todellakin "valtakunnassa kaikki hyvin - me voitimme"?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Tigris
post 25.4.2012, 01:23
Viesti #77


Foorumin jäsen
***

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 416
Liittynyt: 10.10.2007
Jäsennumero: 6343
Ikä: 29QUOTE(Pygmy Possum @ 23.4.2012, 23:56)
Kirjoitin näin:

"Mahdollisista hyvistä tarkoituksistaan huolimatta vasemmistokin toimii politiikassa siten, että kontrolli lisääntyy, ja poliisin valta lisääntyy. Kuka ehdottikaan esimerkiksi promillerajan alentamista liikenteessä. Vasemmistolaiseen ajatteluun kuuluu periaate, että tavalliset ihmiset eivät tiedä mikä on heille parasta, joten heitä on holhottava määräyksillä ja kielloilla. Puolue edustaa vasemmistolaisessa ajattelussa parempaa ja tietävämpää osaa kansasta ja puolueen johtajat tämän osan terävintä kärkeä. Niinpä tämän etuoikeutetun eliitin tulee saada määrätä, mikä on ihmisille hyväksi ja mikä pahaksi. Poliisin tehtävänä on huolehtia aseineen, että määräyksiä totellaan."

Jos tuosta tulee mieleen vasemmistolainen yksilönvapaus ja yksityisyyden kunnioittaminen, niin olen ilmaissut ajatukseni huonosti.

Silloin kun vasemmistolaisia on vähän, eivätkä he ole vallassa, he ovat systeemikriittisiä ja suhtautuvat epäilevästi poliisin valtaan. Tein analyysin vuoden 2007 vaalikonevastauksista, ja niistä kävi ilmi, että äärivasemmiston ehdokkaat asennoituivat kaikkein kielteisimmin poliisin valtuuksien lisäämiseen, mistä yhdessä kysymyksessä kysyttiin. Kaikkein poliisimyönteisimpiä olivat kristillisdemokraatit ja perusuomalaiset sekä keskustalaisten "natsisiipi". Yksittäisistä ehdokkaista nousivat esille Jussi Halla-aho ja Ben Zyskowicz.

Tällaisen kyselyn perusteella näyttäisi siltä, että mitä vasemmistolaisempi poliitikko on, sitä kielteisempi hänen suhtautumisensa poliisiin on - mikä käänteisesti tarkoittaa positiivista suhtautumista yksilönvapauksiin (koska poliisihan niitä rajoittaa). Tämä on ymmärrettävää, koska äärivasemmisto pitää poliisia porvareiden työkaluna työläisten kahlitsemisessa. Jos äärivasemmisto kuitenkin itse pääsee valtaan, silloin tulevat esille aivan toisenlaiset periaatteet. Tällöin äärivasemmisto tietenkin kannatta lujaa poliisin valtaa, koska puolustaahan poliisi tällöin äärivasemmistolaisia aatteita.

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho vastasi ”täysin samaa mieltä” väitteeseen ”poliisin valtuuksia tulisi lisätä.” Hän kirjoitti näin:

”Vihervasemmistolaisessa propagandassa poliisi nähdään vihollisena, joka rajoittaa kansalaisten vapauksia. Tosiasiassa poliisi on se viranomainen, joka suojelee tavallisia ihmisiä rikollisilta ja anarkialta."

SDP:n Tarja Filatof vastasi ”täysin eri mieltä” väitteeseen ”poliisin valtuuksia tulisi lisätä”. Hän perusteli kantaansa näin:

”Turvallisuus ei lähde poliisista vaan sosiaalisesta osallisuudesta. Valtuudet ovat riittävät. Rikollisuuden torjunnan varjolla ei saa kaventaa ihmisoikeuksia."
*Tarkoitin tuolla nimenomaan sitä, että olit oikeassa nostaessasi esille vasemmistolaisen yksilönvapauden ja yksityisyyden kunnioittamisen puutteen ja vääristymän.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Hullukaali
post 25.4.2012, 22:35
Viesti #78


Foorumin jäsen
*****

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 1035
Liittynyt: 24.7.2011
Jäsennumero: 8975QUOTE(Tigris @ 17.1.2012, 00:11)
Minä rahoittaisin perustulon verotuloista ja byrokratiaa karsimalla.
*


QUOTE(Tigris @ 17.1.2012, 00:26)
Kulutusveroina ja palkkaveroina.
*


QUOTE(Tigris @ 12.3.2012, 00:52)
Myös muualla vasemmistolaisuus hakee lisää kontrollia ja kyttäämistä. Jos esim. itsenäinen ja suvereeni valtio verottaa "kevyesti", niin se on vasemmistolaisten mielestä rikos johon tulee puuttua kaikin mahdollisin keinoin.
*


Näissä viesteissä on ristiriitainen sisältö. Jos ei veroteta kuin ihan pikkuisen ja rikkaita ei sitäkään, niin tuleeko Tigrikselle kuitenkin perustulo kuin manulle illallinen?
QUOTE(Tigris @ 25.4.2012, 01:14)
Vasemmiston (SDP ja Vasemmistoliitto) lehdet tyytyivät vaalien jälkeen huutamaan kovaan ääneen kuinka persujen ja muun oikeiston "liittovaltaus" lyötiin, vasemmisto oli ylivoimainen ja piti valtaseman. Äänestysprosenttia hädin tuskin huomattiin mainita ja viiden prosentin laskusta ei taidettu mainita sanaakaan.
*


Ei siinä kyllä paljon torjuttavaa ollut, oliko koko maassa Persujen ehdokkaita kymmenkunta. Persuilla on muualla Euroopassa täysin vihamielisesti ay-toimintaan suhtautuvia sisarpuolueita. Persut ovat kunnostautuneet lähinnä SDP:tä haukkumalla, vaan omia näyttöjä ruohonjuuritason ay-toiminnasta ja edunvalvonnasta ei ole mitään. Ei ole demarien vika, jos muut ryhmät eivät aseta edes ehdokkaita tai viitsi käydä äänestämässä.

QUOTE(Tigris @ 25.4.2012, 01:23)
Tarkoitin tuolla nimenomaan sitä, että olit oikeassa nostaessasi esille vasemmistolaisen yksilönvapauden ja yksityisyyden kunnioittamisen puutteen ja vääristymän.
*


Pitkällevietyyn oikeistolaiseen yksilönvapauteen kuuluu myös ja nimenomaan se, että jokainen huolehtii itse itsestään. Solidaarisuus on käänteistä - apua ei pyydetä eikä anneta. Kuitenkin ottaisit työssäkäyvien ansioista osan itsellesi perustulon muodossa. Eivätkö työläiset kuulukaan ihannoimasi suuren yksilönvapauden ja omaisuudensuojan piiriin?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Tigris
post 26.4.2012, 01:54
Viesti #79


Foorumin jäsen
***

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 416
Liittynyt: 10.10.2007
Jäsennumero: 6343
Ikä: 29QUOTE(Hullukaali @ 25.4.2012, 22:35)
Näissä viesteissä on ristiriitainen sisältö. Jos ei veroteta kuin ihan pikkuisen ja rikkaita ei sitäkään, niin tuleeko Tigrikselle kuitenkin perustulo kuin manulle illallinen?


Ristiriitainen? Miten? Jos valtio X päättää verottaa muita valtioita kevyemmin, niin miten katsot asian silloin kuuluvan muille? Suvereeni valtio toimii kuten parhaaksi katsoo. Esim. Sveitsi verottaa melkoisen kevyesti, mutta tuloerot ovat pienet ja yhteiskuntarauha lähes täydellinen. Matalalla verotuksella on myös erityinen, ainutlaatuinen ja vertaansa vailla oleva legitimiteetti koska alppimaata hallitaan puolisuoralla demokratialla.

Niin, ennenkuin ehdit mainita, niin tosiaan: Sveitsissä ei tietysti ole perustuloa ja kova työnteko on sääntö, mutta tuohan on sveitsiläisten valinta. Ainakin maassa tehdään ns. oikeita, järjellisiä ja ekologisesti kestäviä töitä kuten esim. huippulaadukkaita ja kestäviä tuotteita maailmanmarkkinoille.

Miksi Suomen pitäisi verottaa maailmanennätystasolla vain turvataksemme ylipöhöttyneen nomenklatuuran loputtoman pröystäilyn? Allekirjoittaneen mielestä riittävän perusturvan pitäisi tulla jokaiselle kansalaiselle kuin manulle illallinen (eli ilman tolkutonta paperisotaa ja vääntöä eri instanssien kanssa) ja tuo ei todellakaan vaadi maailmanennätysverotusta koska perustulo (päinvastoin kuin monesti luullaan ja väitetään) lisäisi työn tekemistä ja mahdollistaisi julkisen sektorin huomattavan siivoamisen.

QUOTE
Ei siinä kyllä paljon torjuttavaa ollut, oliko koko maassa Persujen ehdokkaita kymmenkunta. Persuilla on muualla Euroopassa täysin vihamielisesti ay-toimintaan suhtautuvia sisarpuolueita. Persut ovat kunnostautuneet lähinnä SDP:tä haukkumalla, vaan omia näyttöjä ruohonjuuritason ay-toiminnasta ja edunvalvonnasta ei ole mitään. Ei ole demarien vika, jos muut ryhmät eivät aseta edes ehdokkaita tai viitsi käydä äänestämässä.


Jostain ihmeen syystä esim. jo em. vasemmistolehdet vain juhlivat asiaa kuin merkittävääkin torjuntavoittoa. Ei koko kuviossa ole kysymys asetelmasta persut vs. vasemmisto vaan äänestysaktiivisuuden romahtamisesta, mistä tuo romahtaminen johtuu ja mitä asialle voidaan tehdä ennenkuin liiton vaaleissa äänestellään prosenteilla 15-20.

QUOTE
Pitkällevietyyn oikeistolaiseen yksilönvapauteen kuuluu myös ja nimenomaan se, että jokainen huolehtii itse itsestään. Solidaarisuus on käänteistä - apua ei pyydetä eikä anneta. Kuitenkin ottaisit työssäkäyvien ansioista osan itsellesi perustulon muodossa. Eivätkö työläiset kuulukaan ihannoimasi suuren yksilönvapauden ja omaisuudensuojan piiriin?


Missä kohtaa olen maininnut olevani oikeistolainen? Kritisoin vasemmistoa, mutta yhtälailla kritisoin oikeistoa. Esim. perustulo ei ole asia joka voitaisiin selvästi ja yksiselitteisesti sijoittaa oikealle tai vasemmalle. Edes poliittinen keskusta ei ole asian suhteen täysin yksimielinen.

Unohditko sen, että monet julkisen sektorin sekalaisista "työntekijöistä" ottavat ns. oikeiden työläisten ja yrittäjien ansioista huomattavan osan itselleen? On suhteellisen erikoista, että et näe sekalaisen byrokraattijoukon elättämisessä mitään väärää vaan kaikki ongelmat alkavat vasta perustulovaatimuksista ja em. byrokraattijoukon asettamisesta samalle viivalle muiden kanssa.

Tietääkseni verojenmaksulta (eli systeemin rahoitukselta) ei Suomessa välty kukaan oli sitten rutiköyhä tai upporikas.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Hullukaali
post 26.4.2012, 23:31
Viesti #80


Foorumin jäsen
*****

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 1035
Liittynyt: 24.7.2011
Jäsennumero: 8975QUOTE(Tigris @ 26.4.2012, 01:54)
Jos valtio X päättää verottaa muita valtioita kevyemmin, niin miten katsot asian silloin kuuluvan muille? Suvereeni valtio toimii kuten parhaaksi katsoo. Esim. Sveitsi verottaa melkoisen kevyesti, mutta tuloerot ovat pienet ja yhteiskuntarauha lähes täydellinen. Matalalla verotuksella on myös erityinen, ainutlaatuinen ja vertaansa vailla oleva legitimiteetti koska alppimaata hallitaan puolisuoralla demokratialla.

Kuuluu paljonkin. Kaikki vaikuttaa kaikkeen maailmantaloudessa. Kreikka on esim. matalan verotuksen ja leväperäisen taloudenpidon seurauksista. Kreikkalaisilla on (Kauppalehden mukaan) huomattavia summia piilossa eräässä veroparatiisissa nimeltään Sveitsi.
QUOTE
Niin, ennenkuin ehdit mainita, niin tosiaan: Sveitsissä ei tietysti ole perustuloa ja kova työnteko on sääntö, mutta tuohan on sveitsiläisten valinta. Ainakin maassa tehdään ns. oikeita, järjellisiä ja ekologisesti kestäviä töitä kuten esim. huippulaadukkaita ja kestäviä tuotteita maailmanmarkkinoille.

Sveitsissä ahkera nomenklatuura hoitelee järjestäytyneen rikollisuuden, veronkiertäjien ja kehitysmaiden virkaheittojen diktaattorien finansseja. Kassavarantoa on, voidaan kehitellä mainitsemiasi tuotteita. Siellä ei tyhjätaskujen tarvitse mitään perustuloa vinkua itselleen, vaan köyhälle tulijalle annetaan vessaharja tai muu väline käteen perusturvan lähteeksi. Notkea selkä pitää köyhällä olla kalvinistisessa onnelassa.
QUOTE
Missä kohtaa olen maininnut olevani oikeistolainen?

No, jätetään "oikeistolaiseen" pois: Pitkällevietyyn yksilönvapauteen kuuluu myös ja nimenomaan se, että jokainen huolehtii itse itsestään.
QUOTE
Tietääkseni verojenmaksulta (eli systeemin rahoitukselta) ei Suomessa välty kukaan oli sitten rutiköyhä tai upporikas.
*


Pääomatulojen varassa elävät eivät maksa lainkaan kunnallisveroa. Eivät käytä kunnallisia palveluita? Käyttävät ainakin katuvaloja. Jopa Aatos Erkko on nähty käyttämässä Helsingin kaupungin veronmaksajien kustantamaa palvelua, Esplanadin puistoa.

Hullukaali muokkasi tätä viestiä 26.4.2012, 23:34
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Tigris
post 28.4.2012, 03:34
Viesti #81


Foorumin jäsen
***

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 416
Liittynyt: 10.10.2007
Jäsennumero: 6343
Ikä: 29QUOTE(Hullukaali @ 26.4.2012, 23:31)
Kuuluu paljonkin. Kaikki vaikuttaa kaikkeen maailmantaloudessa. Kreikka on esim. matalan verotuksen ja leväperäisen taloudenpidon seurauksista. Kreikkalaisilla on (Kauppalehden mukaan) huomattavia summia piilossa eräässä veroparatiisissa nimeltään Sveitsi.


Eivät sveitsiläiset tai Sveitsi ole vastuussa kreikkalaisten verojen maksusta tai Kreikan verotuksesta.

Kreikan kohdalla tärkein ja olennaisin ongelma on se, että maan valuutta on euro eikä drakma.

QUOTE
Sveitsissä ahkera nomenklatuura hoitelee järjestäytyneen rikollisuuden, veronkiertäjien ja kehitysmaiden virkaheittojen diktaattorien finansseja. Kassavarantoa on, voidaan kehitellä mainitsemiasi tuotteita. Siellä ei tyhjätaskujen tarvitse mitään perustuloa vinkua itselleen, vaan köyhälle tulijalle annetaan vessaharja tai muu väline käteen perusturvan lähteeksi. Notkea selkä pitää köyhällä olla kalvinistisessa onnelassa.


Sveitsin pankkisalaisuus ei ole ehdoton törkeiden rikosten ja rikollisuuden kohdalla ja diktaattorien kanssa nyt veljeilevät lähestulkoon kaikki merkittävät tahot: kuka myy esim. aseita hyvällä voitolla, kuka antaa poliittista tukea ja kuka säilyttää rahoja.

Veronkierto nyt on paljolti riippuvaista itse verotuksesta: jos verotus on oikealla tasolla ja koetaan oikeudenmukaiseksi, niin veroja kierretään olemattoman vähän tai ei ollenkaan. Jos verotus taas on kestämättömän korkealla tasolla eikä sitä enää koeta edes oikeudenmukaiseksi, niin tokihan veronkierto lisääntyy räjähdysmäisesti.

Jos köyhällä tulijalla on jo Sveitsiin mennessään hankittua koulutusta ja pätevyyttä, niin tuolloin ei tarvitse kulkea ns. lähtöruudun kautta. Mutta tosiaan, oikeassa olet sikäli, että eihän Sveitsi köyhälle ja kouluttamattomalle tulijalle se kaikkein helpoin paikka ole.

QUOTE
No, jätetään "oikeistolaiseen" pois: Pitkällevietyyn yksilönvapauteen kuuluu myös ja nimenomaan se, että jokainen huolehtii itse itsestään.


Tottahan toki, mutta loppuun asti vietynä tuo tietäisi yhteiskunnan murenemista. Perusturvaa on siis aina jaettava jonkin verran, tuon pitäisi kaikkien oikeistolaistenkin tunnustaa. Allekirjoittaneen mielestä perusturvaa ja toimeentuloa tulisi jakaa kaikille, tasa-arvoisesti, suoraan ja byrokratiavapaasti elämisen turvaajaksi. Jos resursseja olisi, niin tokihan summia olisi aina mahdollista nostaa koska perustulo loisi myös paljon uutta työtä.

QUOTE
Pääomatulojen varassa elävät eivät maksa lainkaan kunnallisveroa. Eivät käytä kunnallisia palveluita? Käyttävät ainakin katuvaloja. Jopa Aatos Erkko on nähty käyttämässä Helsingin kaupungin veronmaksajien kustantamaa palvelua, Esplanadin puistoa.


Esim. kiinteistövero, ALV, yksityisautoiluun liittyvät maksut ja verot ymv. koskevat myös rikkaita.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Hullukaali
post 28.4.2012, 21:25
Viesti #82


Foorumin jäsen
*****

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 1035
Liittynyt: 24.7.2011
Jäsennumero: 8975QUOTE(Tigris @ 28.4.2012, 03:34)
Eivät sveitsiläiset tai Sveitsi ole vastuussa kreikkalaisten verojen maksusta tai Kreikan verotuksesta.

Sveitsi pitää varat verottajan ja velkojien ulottumattomissa.
QUOTE
Sveitsin pankkisalaisuus ei ole ehdoton törkeiden rikosten ja rikollisuuden kohdalla ja diktaattorien kanssa nyt veljeilevät lähestulkoon kaikki merkittävät tahot: kuka myy esim. aseita hyvällä voitolla, kuka antaa poliittista tukea ja kuka säilyttää rahoja.

Diktaattorilla ei ole yhtään veljeä, siskoa eikä muutakaan kaveria, jos ei hällä ole rahoja turvassa korkean pankkisalaisuuden maassa.
QUOTE
Veronkierto nyt on paljolti riippuvaista itse verotuksesta: jos verotus on oikealla tasolla ja koetaan oikeudenmukaiseksi, niin veroja kierretään olemattoman vähän tai ei ollenkaan. Jos verotus taas on kestämättömän korkealla tasolla eikä sitä enää koeta edes oikeudenmukaiseksi, niin tokihan veronkierto lisääntyy räjähdysmäisesti.

Mikähän se olisi oikeudenmukaiseksi koettava taso? Tavallisen palkansaajan ei tarvitse miettiä, verot viedään tilistä päältä.

Rikkaat huijaavat enemmän kuin muut, rikkaat vievät jopa lapsilta namut.
QUOTE
Jos resursseja olisi, niin tokihan summia olisi aina mahdollista nostaa koska perustulo loisi myös paljon uutta työtä.

Työttömyys ei johdu mistään salaperäisestä työn vastaanottamisen estosta, vaan siitä, että työtä ei ole. Työnantajan pitää maksaa palkkaa, jolla voi elää. Yritystoiminnan pitää olla kannattavaa.
QUOTE
Esim. kiinteistövero, ALV, yksityisautoiluun liittyvät maksut ja verot ymv. koskevat myös rikkaita.
*


Ei ole mitään vikaa siinä, että rikkaat maksavat noita. Vika on siinä, että alv. on tasavero, jota kaikki maksavat saman prosentin mukaan.

Hullukaali muokkasi tätä viestiä 28.4.2012, 21:26
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Tigris
post 30.4.2012, 03:15
Viesti #83


Foorumin jäsen
***

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 416
Liittynyt: 10.10.2007
Jäsennumero: 6343
Ikä: 29QUOTE(Hullukaali @ 28.4.2012, 21:25)
Sveitsi pitää varat verottajan ja velkojien ulottumattomissa.


Eikös tuossa em. asian uutisoinnissa ole ollut maininta tekeillä olevasta sopimuksesta Kreikan ja Sveitsin kesken? Mutta niin, onko se nyt sitten suurikaan yllätys, että talletukset Kreikasta Sveitsiin ovat räjähdysmäisesti kasvaneet nimenomaan vuodesta 2010 lähtien?

QUOTE
Diktaattorilla ei ole yhtään veljeä, siskoa eikä muutakaan kaveria, jos ei hällä ole rahoja turvassa korkean pankkisalaisuuden maassa.


Niin, ja kaikki rahathan ovat tietysti Sveitsissä? No ei. Diktaattoreiden rahoja nyt löytyy sieltä ja täältä. Harvemmat ovat sanoneet "ei kiitos".

QUOTE
Mikähän se olisi oikeudenmukaiseksi koettava taso? Tavallisen palkansaajan ei tarvitse miettiä, verot viedään tilistä päältä.

Rikkaat huijaavat enemmän kuin muut, rikkaat vievät jopa lapsilta namut.


Tavallinen palkansaaja voi halutessaan harjoittaa harmaata taloutta siinä kuin muutkin. Vaihtotyökin on veronkierroksi laskettua toimintaa.

Rikkaat huijaavat enemmän?? Namut lapsilta??????

QUOTE
Työttömyys ei johdu mistään salaperäisestä työn vastaanottamisen estosta, vaan siitä, että työtä ei ole. Työnantajan pitää maksaa palkkaa, jolla voi elää. Yritystoiminnan pitää olla kannattavaa.


Kyllähän nykyinen järjestelmä kaikessa sekavuudessaan ja byrokraattisuudessaan tekee keikka-, pätkä- ja esim. projektiluontoiset työt todella hankaliksi ellei jopa mahdottomiksi. Ei kaikki työ todellakaan ole samanalaista kuin ennen, jolloin ylivoimaisen suurelle enemmistölle riitti turvattua ja vakaata (sekä paikoin tylsistyttävää ja urauttavaa) kahdeksasta neljään puurtamista nuoruudesta eläkeikään.

Ei tilanne muutu sillä että SDP, SAK ja muut kylmän sodan monoliitit julistavat kerätyissä jäsenmaksuissa uidessaaan vastustavansa tilanteen muuttumista ja esim. perustuloa kun tilanne on jo muuttunut ja muuttuneeseen tilanteeseen on vastattava.

QUOTE
Ei ole mitään vikaa siinä, että rikkaat maksavat noita. Vika on siinä, että alv. on tasavero, jota kaikki maksavat saman prosentin mukaan.


Kaikki on riippuvaista palkkojen ja perusturvan tasosta. Olisi myös paikallaan arvioida ALV:n reilumpaa laskemista esim. elintarvikkeissa.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Hullukaali
post 30.4.2012, 20:01
Viesti #84


Foorumin jäsen
*****

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 1035
Liittynyt: 24.7.2011
Jäsennumero: 8975QUOTE(Tigris @ 30.4.2012, 03:15)
Rikkaat huijaavat enemmän?? Namut lapsilta??????
*


http://newscenter.berkeley.edu/2012/02/27/greed/

"Participants in the fourth study were assigned tasks in a laboratory where a jar of candy, reserved for visiting children, was on hand, and were invited to take a candy or two. Upper-class participants helped themselves to twice as much candy as did their counterparts in other classes."

Hullukaali muokkasi tätä viestiä 30.4.2012, 20:03
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Tigris
post 14.5.2012, 00:59
Viesti #85


Foorumin jäsen
***

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 416
Liittynyt: 10.10.2007
Jäsennumero: 6343
Ikä: 29QUOTE(Hullukaali @ 30.4.2012, 20:01)
http://newscenter.berkeley.edu/2012/02/27/greed/

"Participants in the fourth study were assigned tasks in a laboratory where a jar of candy, reserved for visiting children, was on hand, and were invited to take a candy or two. Upper-class participants helped themselves to twice as much candy as did their counterparts in other classes."
*Mielenkiintoista, mielenkiintoista.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

6 sivua « < 4 5 6
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Eläinoikeusfoorumi on paikka eläinten oikeuksista ja kasvissyönnistä keskustelulle.
Eläinoikeusfoorumi ei ole Oikeutta Eläimille -yhdistyksen foorumi, vaan OE tarjoaa kotisivujensa alta foorumille tilaa internetissä.
Jokainen kirjoittaja edustaa itseään. Foorumin keskusteluja valvoo ylläpitotiimi.