IPB

Tervetuloa vieras ( Kirjaudu sisään | Rekisteröidy ) Kirjaudu sisään tai rekisteröidy foorumin käyttäjäksi. Rekisteröityminen on helppoa. Täytät rekisteröintilomakkeen ja vahvistat rekisteröinnin sähköpostissasi. Liity mukavaan ja kasvavaan nettiyhteisöömme nyt. Foorumin jäsenenä voit muun muassa aloittaa keskusteluja sekä osallistua niihin, voit selata jäsenlistaa ja jäsenprofiileja sekä äänestää. Pääset myös lukemaan ja keskustelemaan foorumin jäsenien foorumeihin.

15 sivua « < 8 9 10 11 12 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Linkitetty · [ Ketjutettu ] · Ketjutettu+

> mitä mieltä kastroinnista?

Forgotten
post 26.10.2008, 00:41
Viesti #136


Foorumin jäsen
*

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 86
Liittynyt: 12.10.2003
Sijainti: Vantaa
Jäsennumero: 1523
Ikä: 22Olen tätä tässä joutunut mietiskelemään, kun minulla on ns. kivesvikainen koira. Eli toinen kiveksistä ei ole laskeutunut, vaan tuntuu käsillä kokeiltaessa olevan koiran "mahassa" (joku taisi sanoa, että johtimessa?). Eläinlääkärit (ja kasvattaja, melkeinpä itsestäänselvyytenä) ovat tähän ehdottaneet kastraatiota, koska kives on kuulemma tuolla "mahassa" väärässä lämpötilassa ja/tai voi aiheuttaa jotain ongelmia, muuttua kasvaimeksi tms. En tiedä, mikä tässä olisi järkevintä. Olen nyt lähinnä käsin tunnustelemalla yrittänyt seurata, että tuo laskeutumaton kives ei ole suurentunut tai muuttunut mihinkään suuntaan, mutta ei ole kiva pelätä, että kohta koiralla on kasvain mahassa. Kastraatiotakaan en kannata, joten jotain vaihtoehtoja tässä hakisin. Olisiko ehdotuksia/kokemuksia vastaavasta kenelläkään?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
anato
post 26.10.2008, 00:56
Viesti #137


Foorumin jäsen
**

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 239
Liittynyt: 13.10.2008
Sijainti: Oulu
Jäsennumero: 7422^ Kokemusta vastaavanlaisesta tilanteesta ei löydy, mutta eikö kastraatio olisi parempi vaihtoehto kasvaimelle? Kyllähän ihmisiäkin leikataan, jos jokin sitä vaativa tauti iskee. Mutten tietenkään tiedä syitä sille, mikset kannata kastraatiota.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Äffä
post 26.10.2008, 13:41
Viesti #138


Foorumin jäsen
***

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 263
Liittynyt: 9.6.2008
Jäsennumero: 7110Itse hyväksyn eläimen kastroinnin vain ja ainoastaan terveydellisistä syistä, joiksi lasken myös lisääntymisvietin aiheuttaman eläimelle itselleenkin vahingollisen häiriökäyttäytymisen. Kissoista sen verran, että suhtaudun vähän nuivasti kissojen pitämiseen ulkona vapaana. Itse en ainakaan ota kissaa, ellen pysty tarjoamaan sille kotia, jossa se voi elää tyytyväisenä ravaamatta kaikkia öitä ulkona joutumassa ketun saaliiksi tai auton alle. Toki kissakin voi nauttia luonnon raikkaasta ilmasta esim. kotipihan turvallisessa ja virikkeellisessä verkkoaitauksessa tai sitten valjaissa omistajan valvovan silmän alla. Eiväthän koiratkaan saa juosta pitkin kyläraittia irrallaan, vaikka olisivat kissaa pienempiäkin. Jos kissa on kuitenkin ihan pakko päästää liikkumaan itsekseen, on hyvin vastuutonta jättää se leikkauttamatta.

Itse ainakin pyrin siihen, että jos otan eläimen, soisin sille ainakin kerran elämässään mahdollisuuden lisääntyä, jos se järkevissä puitteissa (poikasille löydettävissä hyvät kodit ym.) on suinkin mahdollista, koska mielestäni se on jokaisen yksilön oikeus. Se on osa luonnollista elämää siinä, missä syöminen ja nukkuminenkin, joskaan ei niin välttämätöntä oman selviytymisen vuoksi. Onhan se iso ponnistus ja esim. kaverini hamsupoika laihtui aika tavalla, kun oma tyttöseni oli taannoin siellä kylässä. Itse kuitenkin koen, että poikasten hoivaaminen ym. on ainakin naaraalle henkisen hyvinvoinnin edellytys ja minua ainakin ahdistaa ajatus, että esim. itse joutuisin yhteiskunnan toimesta steriloitavaksi (eläimen omistajan voisi nähdä eläimen yhteiskuntana, joka huolehtii siitä ja rajoittaa sen tekemisiä sen mukaan, mikä on sille itselleen ja/tai omistajaperheelle parhaaksi...)

Poikakoirani taasen on elänyt pitkän elämän ilman jälkeläisiä (tavallaan sääli, olisin kyllä mielelläni ottanut hänen pentunsa hoiviini) leikkaamattomana. Tämä oli tiedossa alunalkaenkin, kun herra kerran meille ihan lemmikiksi tuli, mutta olen aina vastustanut jyrkästi koiramme leikkaamista - vaikka olihan siitä toki nuoruudessa haittaakin, käytöshäiriöitä, jalannylkyttämisiä ja ties mitä kaikkea - koska mielestäni miehuus/naiseus on osa jokaisen yksilön, myös eläinyksilön persoonaa. Ainoastaan siinä vaiheessa, kun seksuaalinen käyttäytyminen alkaa haitata vakavasti muuta elämää (esim. tuo pupuankan mainitsema, että nartulla toistuu kiimat muutaman kuukauden välein), on leikkaaminen minusta oikeutettua.

Ihmisvertauksena voisi sanoa, että jos henkilö istuu kaiket päivät netissä selaamassa pornosivuja ja käyttäytyy kokoaika pakonomaisen seksuaalisesti, niin tuskin hänenkään elämänsä kovin täysipainoista on. Tässä voidaan puhua eräänlaisesta vietteihin nojaavasta riippuvuudesta, josta voi päästä eroon hommaamalla itselleen muita virikkeitä "piuhojen katkaisun" sijaan. Eikö ainakin älykkäämmille eläimille (koirat, kissat etc.) voi keksiä muuta virikettä (esim. normit nuoren uroksen jalannylkytykset saa loppumaan ihan kouluttamalla, kieltämällä ja osoittamalla, ettei tässä laumassa moinen käytös ole hyväksyttyä) ja vähentää häiriökäytöstä sillä tavoin?

Nyt vanhemmalla iällä koirallamme ei ole ollut mitään häiriöitä. Jostain luin, että kastraation mukana tullut hormonitoiminnan väheneminen todennäköisesti myös lyhentää uroksen elinikää - tässä vaiheessa olin erittäin kiitollinen, ettei koiraamme koskaan leikattu.

Koiran lisäksi minulla on neljä hamsteria, joiden kohdalla ei voida edes puhua leikkaamisesta, kun siinä ei tuonkokoisen eläimen kohdalla ole mitään järkeä. Käsittääkseni operaatio olisi pikkujyrsijälle hengenvaarallinen nukuttamisineen ja hamsupoikieni elämää ei ole millään tapaa näyttänyt harmittavan kivesten olemassaolo. Tyttöhamsumme on kylläkin vähän voimakastuoksuisempi yksilö (johtuisiko siitä, että elää hajuetäisyydellä kolmesta nuoresta kundista? XD), mutta muuten hän on mitä ihanin persoona, joten en kyllä lähtisi ikinä harkitsemaan mitään operaatioita vauvojemme kohdalla, vaikkei se niin riskialtista olisikaan.

Äffä muokkasi tätä viestiä 26.10.2008, 13:42
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
olga
post 26.10.2008, 17:18
Viesti #139


Foorumin jäsen
**

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 200
Liittynyt: 17.3.2004
Sijainti: turku
Jäsennumero: 2061
Ikä: 26No kai minäkin tässä nyt osallistun keskusteluun. Minulla oli tyttökissa jolla kesti yksi kiimakin 4kk, enkä sanoisi että kissa mitenkään näytti nauttivan siitä ja tiedän että semmoinen rasittaa kissaa henkisesti ja fyysisesti. leikatut tyttökissat elävät pidempään kuin ei leikatut, jokainen kiima rasittaa naarasta fyysisesti
( ei kai kukaan nainenkaan nauti kuukautisistaan, ne ovat vain semmoinen paha joka pitää sietää jos lapsia halajaa, eli en sanoisi että tyttökissakaan niistä nauttii)
Poikakissoilla taas tapana merkkailla ympäriinsä sisällä, enkä sanoisi että leikkauttaminen huonontaisi kissan elämänlaatua, mielestäni kollini (jonka tossa jokin aika sitten leikkautin merkkailun vuoksi) on ihan samanlainen riehuja ja elämästä nauttija se on kuin ennenkin (ainoo ettei tarvii pestä lattioita ja peittoja koko ajan).. Sen takia kollikissat usein rupeavat lihomaan ja laiskistumaan leikkauksen jälkeen on se että niiden hormonit toimivat erillailla. niillä ei ole enää hormonit koko ajan määräämässä. mutta oikeanlaisilla virikkeillä, kissakavereilla ja ruokavaliolla kissa kyllä pysyy pirteenä ja leikkisinä leikkauksenkin jälkeen.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Äffä
post 26.10.2008, 23:52
Viesti #140


Foorumin jäsen
***

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 263
Liittynyt: 9.6.2008
Jäsennumero: 7110En sanonutkaan, että olisin asiantuntija kissojen suhteen. Kissoja omistavat kai sen parhaiten tietävät, mitä se käytännössä on elää leikkaamattoman kissan kanssa. Jotenkin niitä kissanpentuja kuitenkin saadaan joka vuosi maailmaan. flowers.gif
(Ja myös ihan kotikissojen voimin aina näyttelylinjan katteihin saakka..)

QUOTE(olga @ 26.10.2008, 17:18)
Minulla oli tyttökissa jolla kesti yksi kiimakin 4kk, enkä sanoisi että kissa mitenkään näytti nauttivan siitä ja tiedän että semmoinen rasittaa kissaa henkisesti ja fyysisesti. leikatut tyttökissat elävät pidempään kuin ei leikatut, jokainen kiima rasittaa naarasta fyysisesti
( ei kai kukaan nainenkaan nauti kuukautisistaan, ne ovat vain semmoinen paha joka pitää sietää jos lapsia halajaa, eli en sanoisi että tyttökissakaan niistä nauttii)
*QUOTE(Äffä)
Itse hyväksyn eläimen kastroinnin vain ja ainoastaan terveydellisistä syistä, joiksi lasken myös lisääntymisvietin aiheuttaman eläimelle itselleenkin vahingollisen häiriökäyttäytymisen. -- Ainoastaan siinä vaiheessa, kun seksuaalinen käyttäytyminen alkaa haitata vakavasti muuta elämää (esim. tuo pupuankan mainitsema, että nartulla toistuu kiimat muutaman kuukauden välein), on leikkaaminen minusta oikeutettua.


Neljä kuukautta kestävä kiima täyttänee henkisen pahoinvoinnin merkit. Eivätpä ne ihmisten kuukautisetkaan aina mukavia ole, mutta jännästi täällä ei naisten keskuudessa ole mitään joukkostrerilisoitavaksiryntäystä ollut... Kyllä ne kestää. Itse osaan toisinaan jopa nauttia siitä, kun olen vähän ärtsymmällä päällä menkkojen aikana. Nykyiseen miesystäväänikin uskalsin ottaa sen ensimmäisen keskustelukontaktin nimenomaa menkkapäivänä, kun oli vähän rohkeammalla tuulella.

En tiedä, ehkä joku haluaisi olla tasainen robotti/ikuinen lapsi, mutta minä en koe sitä tarkoituksen mukaisena. rolleyes.gif

Äffä muokkasi tätä viestiä 26.10.2008, 23:53
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Aamunkoi
post 27.10.2008, 00:09
Viesti #141


Foorumin jäsen
****

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 700
Liittynyt: 14.4.2008
Sijainti: Helskinky
Jäsennumero: 6970QUOTE(Äffä @ 26.10.2008, 23:52)
Eivätpä ne ihmisten kuukautisetkaan aina mukavia ole, mutta jännästi täällä ei naisten keskuudessa ole mitään joukkostrerilisoitavaksiryntäystä ollut...
*


Menisin heti jos vain naurettava lainsäädäntö antaisi minulle oikeuden päättää omasta kropastani!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Äffä
post 27.10.2008, 00:55
Viesti #142


Foorumin jäsen
***

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 263
Liittynyt: 9.6.2008
Jäsennumero: 7110QUOTE(Aamunkoi @ 27.10.2008, 00:09)
Menisin heti jos vain naurettava lainsäädäntö antaisi minulle oikeuden päättää omasta kropastani!
*Häh, minä luulin, että itsensä kastroiminen/steriloiminen on täysin sallittua. blink.gif En ole koskaan lakiin tutustunut, mutta kun siitä kailotetaan/vitsaillaan kaiken maailman foorumeilla ja muuten pitkin maata, niin en olisi ihan heti olettanut sen olevan kiellettyäkään.

Eiköhän pistetä adressi pystyyn asian puolesta! rolleyes.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Biorythm
post 27.10.2008, 13:48
Viesti #143


Rekisteröitynyt
*

Ryhmä: Rekisteröitynyt
Viestejä: 1
Liittynyt: 27.10.2008
Jäsennumero: 7458Ollaan mietitty avokin kanssa koiran hankintaa, ja haluaisin itse uroksen. No mies tietysti on sitä mieltä ettei saa leikata toiselta palleja, se on julmaa. Perustelin tätä mielipidettä kuitenkin sillä, että miltä tuntuisi olla poika, joka näkee mitä ihanimpia tyttöjä joka puolella, mutta koskaan ei saa? Eikös ole parempi olla tajuamatta sitten tytöistä tuon taivaallista.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Dala
post 27.10.2008, 22:18
Viesti #144


Foorumin jäsen
*

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 54
Liittynyt: 4.11.2004
Jäsennumero: 2634Minusta on kissan kannalta ehdottomasti parasta jos se leikataan. Kollit ahdistuvat, laihtuvat kun eivät malta syödä, merkkailevat ja jos ulkoilevat niin ajautuvat verisiinkin tappeluihin hormonihuumassaan ja saattaapa se edesauttaa näiden vahinkolapsien lisäämisessäkin. Leikattuna kollit rauhoittuvat, reviiri pienenee ja aikaa riittää paremmin kotiväen kansa seurusteluun. flowers.gif Naarailla taas jatkuvat kiimat rasittavat ihan oikeasti elimistöä, eikä se tee sen henkiselle hyvinvoinnillekaan hyvää, stressiä ja levottomuutta. Ulkokissoilla sitä kiimaa ei välttämättä niin näe, kun kissa pääsee sitä kumppania etsimään ja valitettavan usein sen löytääkin. Jopa siitoskissat leikataan kun "työt" on tehty, eli yleensä sen 1-3 pentuetta saatettu maailmaan.

Itselläni on kaksi naaraskissaa, toinen 1,5 vuotias ja leikattu 8kk vanhana, toinen vielä pentu, mutta sekin leikataan ajallaan. En koe minkäänlaisia omantunnon tuskia tämän asian takia, päin vastoin uskon kissojeni elävän paljon miellyttävämmän elämän näin, kuin mouruten ikkunalla rakkaudenkaipuussaan kuukausien ajan vuodessa. Hälyttävän monet uskovat vielä (jopa jotkut eläinlääkäritkin!) että kissan pitäisi tehdä vähintään yhdet pennut ennen kun sen voi leikata! ranting.gif Aivan käsittämätöntä.

Koirista olen sitten vähän erimieltä. Niissä näen asian niin, että jos seksuaalisuus ja vilkas hormonitoiminta aiheuttaa koiralle ongelmia (esim. valeraskautta, uroksilla selvää yliseksuaalistuutta) niin ainoa oikea vaihtoehto on leikkaus. Urbaanilegendaa on se, että pennuttaminen nämä vaivat jonnekin hävittäisi. Leikkaus myös suojelee narttua iän myötä mahdollisesti tulevilta kohtuvaivoilta. Omaa narttukoiraani en ole leikkauttanut, silllä sen kiimoja en huomaa minä eikä edes se itse. rolleyes.gif Eikä muutenkaan ole ollut nuiden asioiden kanssa ongelmia.

En ole ketjua kokonaan lukenut, eli en tiedä onko tämä laitettu tänne ennenkin, mutta laitampa silti! Eli hauskasti tehty video kissojen leikkauttamisen puolesta, katsokaa ihmeessä! flowers.gif

http://www.youtube.com/watch?v=CMzW3LIkNLA

Edit: Lisään vielä, että itse olisin ollut valmis leikkauttamaan meidän uroskoiran, sillä se menee täysin sekaisin kun jollain kylän nartulla on juoksut, mutta isä ei siihen suostunut, pelkäsi metsästysvietin katoavan. Koira ei syö, nuku, rentoudu eikä välitä mistään (muusta kuin siitä kiimaisesta nartusta). Se on sydäntäsärkevä näky, kerta toisensa jälkeen. Onneksi nartuilla paras kiima kestää n. viikon verran, eli ei loputtomiin, mutta kyllä uroksesta näkee, että uupunut se on sen jälkeen. Nykyään koira on jo niin vanha, ettei sitä enää kannata leikata, mutta uskoisin sen eläneen vähemmän stressaavan elämän jos se olisi joskus leikattu.

Dala muokkasi tätä viestiä 27.10.2008, 22:55
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
semmi
post 27.10.2008, 22:41
Viesti #145


the only vegan in the office
******

Ryhmä: Entinen ylläpitäjä
Viestejä: 1569
Liittynyt: 23.4.2002
Jäsennumero: 72QUOTE(Biorythm @ 27.10.2008, 12:48)
Perustelin tätä mielipidettä kuitenkin sillä, että miltä tuntuisi olla poika, joka näkee mitä ihanimpia tyttöjä joka puolella, mutta koskaan ei saa? Eikös ole parempi olla tajuamatta sitten tytöistä tuon taivaallista.
*


Ei se koira tiedä, ettei se tule koskaan saamaan. Se on joka kerta yhtä toiveikas, eikä muista pettymyksiä.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hetah
post 28.10.2008, 16:57
Viesti #146


Rekisteröitynyt
*

Ryhmä: Uusi jäsen
Viestejä: 8
Liittynyt: 12.10.2008
Jäsennumero: 7418Oon ajatellut leikkauttaa 1,5vuotiaan kanini. Kani nylkyttää pehmoleluja, jalkaani, ja melkeimpä kaikkea mahdollista mikä on samankokoinen kuin se itse.. Tämä on todella rasittavaa kun kani on vapaana talossa. Kani myös merkkaa minua koko ajan, pissaamalla päälleni, ja samalla muutkin paikat sotkeutuvat.. Uskoisin että kanilla olisi myös parempi olla kasteroituna, koska koko ajan nylkyttäminen näyttää sterssaavan sitä. En osaa selittää, mutta ihan kuin se pökkisi jalkaani koska sen on pakko? En tiedä biggrin.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Elmore
post 29.10.2008, 09:15
Viesti #147


Foorumin jäsen
**

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 197
Liittynyt: 13.4.2005
Jäsennumero: 3080QUOTE(semmi @ 27.10.2008, 21:41)
Ei se koira tiedä, ettei se tule koskaan saamaan. Se on joka kerta yhtä toiveikas, eikä muista pettymyksiä.
*
Mutta joka kerta se siitä stressaa. Eikä varmasti muista sitäkään jälkikäteen.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
taistogunnar
post 29.10.2008, 14:34
Viesti #148


Foorumin jäsen
****

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 900
Liittynyt: 22.2.2007
Sijainti: Joensuu
Jäsennumero: 5304
Ikä: 26QUOTE(Pronssikettu @ 7.9.2008, 14:22)
Kyllä varsinkin juuri maalla asuvien pitäisi ainakin minun mielestä leikkauttaa kissansa. Isäni naapureilla on paljon kissoja. Sitten sinne otettiin koira, joka ajoi kaikki kissat metsiin ja nyt ne lisääntyy siellä ja syö linnunpoikaset ja oravat. Metsäkanalintujen poikaset tuntuu kelpaavan niille myös. Omistajat kieltävät kaiken vastuun jos siitä yrittää jotenkin huomauttaa "Ei se ole voinut olla meidän kissa" on yleisin vastaus.
*Kyseessä on luonnonsuojelurikos. Tee tutkintapyyntö poliisille. Jos näyttöä saadaan, niin tulee sakkoa ja vahingonkorvauksia valtiolle.

taistogunnar muokkasi tätä viestiä 29.10.2008, 14:34
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Aamunkoi
post 30.10.2008, 19:00
Viesti #149


Foorumin jäsen
****

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 700
Liittynyt: 14.4.2008
Sijainti: Helskinky
Jäsennumero: 6970QUOTE(Äffä @ 27.10.2008, 00:55)
Häh, minä luulin, että itsensä kastroiminen/steriloiminen on täysin sallittua.  blink.gif En ole koskaan lakiin tutustunut, mutta kun siitä kailotetaan/vitsaillaan kaiken maailman foorumeilla ja muuten pitkin maata, niin en olisi ihan heti olettanut sen olevan kiellettyäkään.

Eiköhän pistetä adressi pystyyn asian puolesta! rolleyes.gif
*


Kriteerit on seuraavat:
1 hän on synnyttänyt kolme lasta tai hänellä on yksin tai aviopuolisonsa kanssa yhteensä kolme alaikäistä lasta;
2 hän on täyttänyt kolmekymmentä vuotta;
3 raskaus vaarantaisi hänen henkensä tai terveytensä;
4 hänen mahdollisuutensa muulla tavoin ehkäistä raskaus ovat epätavallisen huonot;
5 on syytä otaksua, että hänen jälkeläisillään olisi tai heille kehittyisi vaikea sairaus tai ruumiinvika;
6 hänen sairautensa tai muu siihen verrattava syy vakavasti rajoittaa hänen kykyään hoitaa lapsia;
7 hän pysyvästi kokee kuuluvansa vastakkaiseen sukupuoleen ja elää tämän sukupuolen mukaisessa roolissa.

En lekurin mukaan täytä mitään noista, paitsi itseni mielestä ehdottomasti on rajoittunut kyky hoitaa lapsia rolleyes.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
kalevi
post 31.10.2008, 04:34
Viesti #150


Foorumin jäsen
***

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 431
Liittynyt: 9.10.2003
Jäsennumero: 1510
Ikä: 31Muistetaanhan nyt, etta ihmisia ei kastroida tai sterilisoida kuten elaimia, muuta kuin aarimmaisissa tapauksissa. Jos niin tehdaan, tulee heti mukaan loppuian hormonihoito.

Koirilta siis viedaan kivekset, miehilta vain laitetaan "putket kiinni". Sama naisilla, eika kohdunpoistokaan yleensa tarkoita munasarjojen poistoa (ne kun tuottavat terveyden kannalta tarkeita hormoneita).

Tallaset erot just kannattaa muistaa, kun miettii, onko elainten kivesten tai munasarjojen vieminen ok.

Ma veisin uroskoiran heti lekurille, jos silta voitaisiin vain laittaa putket solmuun. Saisivatpahan nylkytella nartun kanssa minka ehtivat. Mua aina ihmetyttaa, miks tallaisia toimenpiteita ei tehda (kunnes muistan, etta suurin syy kastrointiin on koirien mielen "tasoittaminen" ja sita myota "hallinta"). No, mun hauvat tulee pysymaan tasoittamattomina kilareina til the fat lady sings.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

15 sivua « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Eläinoikeusfoorumi on paikka eläinten oikeuksista ja kasvissyönnistä keskustelulle.
Eläinoikeusfoorumi ei ole Oikeutta Eläimille -yhdistyksen foorumi, vaan OE tarjoaa kotisivujensa alta foorumille tilaa internetissä.
Jokainen kirjoittaja edustaa itseään. Foorumin keskusteluja valvoo ylläpitotiimi.